Phoenix mini-college: Poollicht, Freddy Nauta 22 maart 2024 aanvang 20:00

Bijna iedereen die het ooit  gezien heeft is het er over eens:  het Noorderlicht behoort tot een van de mooiste natuurverschijnselen die we in ons leven kunnen waarnemen. In de komende tijd zou de kans om dat fenomeen zelfs in Nederland te kunnen zien wel eens bijzonder groot kunnen zijn. Noorderlicht wordt veroorzaakt door een verhoogde activiteit van de Zon en geleerden hebben uitgerekend dat 2024-2025 piekjaren beloven te worden.


Freddy Nauta zal in een minicollege uit de doeken doen wat de wetenschappers al weten over deze ‘Aurora’s’  en ook wat zij nog niet weten. Vormt die verhoogde zonne-activiteit werkelijk een bedreiging voor technische installaties op aarde of voor de satellieten die om de aarde draaien.

Natuurlijk ook tips en tricks hoe we dit wonder zelf het best kunnen zien en hoe we dit het best kunnen vastleggen met een fotocamera of zelfs met een smartphone.

Entreeprijzen

Volwassen                                      €  6,00 

kinderen t/m 15 jaar                     €  4,00

RESERVEER DIRECT

 

Freddy Nauta

Cursusleider publiekssterrenwacht Phoenix, verzorgt lezingen over astronomische en daaraan gerelateerde onderwerpen voor de sterrenwacht, op scholen en groepen. Doet astro-bijdrages aan krant en radiouitzendingen en is enthousiast waarnemer.

Foto: Corne Ouwehand