eVscope

Als eerste publieks sterrenwacht in Nederland hebben wij de beschikking over een eVscope. De eVscope is een automatische telescoop uitgerust met een camera en software die het mogelijk maakt om automatisch objecten aan de hemel te vinden en te fotograferen.

Deze moderne technologie maakt het mogelijk om de sterrenhemel op je eigen telefoon of tablet waar te nemen en kleurenfoto's te maken waneer jij dat wilt. 

Waarnemen met een traditionele telescoop betekent, buiten staan in de kou en geen kleuren zien. Onze eVscope staat natuurlijk ook buiten, echter de draadloze technologie maakt het mogelijk dat jij lekker binnen bij de kachel zit en ook de kleuren van astronomische objecten kunt bewonderen. Zie de prachtige foto's gemaakt met onze eigen eVscope.

Wil je deze nieuwe technologie zelf eens ervaren en met prachtige kleurenfoto's van nevels en andere sterrekundige objecten naar huis gaan, geef je dan op voor onze eVscope WhatsApp groep.  Zodra het helder is krijg je een bericht via WhatsApp en kun je naar de sterrenwacht komen.

Wil je deelnemer worden van de eVscope WhatsApp groep, vul dan onderstaand formulier in en vermeld onder bericht/opmerking, je mobiele telefoonnummer en dat je graag deelnemer wilt worden van de eVscope WhatsApp groep. De entree is €5 p.p. je mag hiervoor 3 keer deelnemen aan een eVscope avond.

Download als voorbereiding alvast de Unistellar app op jouw telefoon.

Android:
Unistellar Google Playstore
Apple:
Apple App Store

Contact formulier