Cursus Astrofotografie

Heeft u interesse om zelf aan de slag te gaan met astrofotografie dan nodigen we u van harte uit om in te schrijven voor de Basiscursus Astrofotografie van Phoenix in het najaar van 2024.

Na het afronden van de cursus bezit u een grondig begrip van de basisprincipes van “deep-sky astrofotografie”. U leert de technische eisen voor camera, laptop, objectief of telescoop en hoe u deze apparatuur gebruikt om astronomische beelden vast te leggen. De cursus omvat essentiële vaardigheden zoals navigeren door de sterrenhemel, scherpstellen, pooluitlijning en het "stacken" (stapelen) van meerdere foto's in de computer. Bij gunstig weer oefenen we in de buitenlucht, waardoor u aan het einde van de cursus trots kunt zijn op uw eigen foto's.
Kennis van fotografie is niet vereist, maar enige bekendheid met begrippen als sluitertijd, diafragma, en ISO-waarde is welkom.

Tijdens de cursusuren stellen wij apparatuur ter beschikking. Eigen apparatuur meenemen is dus niet nodig. Na de cursus hebt u inzicht in de geschiktheid van uw privé-apparatuur en kunt u gefundeerd beslissen over eventuele vervolgaankopen.

Praktische informatie:

De cursusdata zijn 6 maandagavonden: 2, 9, 23 september, 7, 14, 28 oktober. Rekent u ook op een voorbereidingstijd van 1-3 uur per cursusdag.

Tijd: 19:30-22:00 uur. Plaats: Publiekssterrenwacht Phoenix, Ampsenseweg 10 te Lochem.
De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 12. Bij meer aanmeldingen wordt u op een wachtlijst gezet. Minimum leeftijd is 18 jaar.

Via een kort telefonisch voorgesprek willen we een indruk krijgen van uw verwachtingen en voorkennis en eventuele vragen van uw kant beantwoorden.
De cursusprijs is € 60,-, te voldoen na het voorgesprek. U ontvangt dan informatie hoe te betalen. De inschrijving is pas definitief na betaling.

U kunt zich aanmelden per email:

astrofotografie@sterrenwachtphoenix.nl

met vermelding van uw naam en adres, telefoonnummer en tijden waarop u (doorgaans) bereikbaar bent.

Na deze cursus bieden wij de mogelijkheid om in contact te blijven met onze actieve gemeenschap van astrofotografen met maandelijkse bijeenkomsten en een actieve whatsapp groep.