Astrofotografie bij Phoenix

Sinds kort, ca. januari 2022, zijn we bij Phoenix met een Astrofotografiegroep gestart.

Naast de bestaande activiteiten bij Phoenix, namelijk de publieksavonden, lezingen, cursus en de gezellige clubavond is er nu ook de mogelijkheid om je bij deze enthousiaste groep astrofotografen aan te sluiten. Het is in principe een groep voor (jong)volwassenen.

Als je zelf al iets (aantoonbaar) aan astrofotografie doet, is het misschien leuk om je resultaten te delen en andere gelijkgestemden te ontmoeten waarvan jij kunt leren en met wie je jouw ervaring kunt delen. Heb je al wat ervaring kom dan eens een keer langs op onze maandelijkse bijeenkomst. Meld je dan wel van tevoren even bij het secretariaat@sterrenwachtphoenix.nl

Als je nog geen telescoop bezit, maar wel een instelbare digitale camera (bv Canon), heb je de mogelijkheid om, samen met anderen, de telescopen van Phoenix te gebruiken.

Ook als je nog niet zo handig bent met stacken en nabewerking kunnen de anderen je daarbij helpen. We zijn ook nog op zoek naar astrofotografen die bedreven zijn in het fotograferen met een iPhone of andere mobiel, gemonteerd op de telescoop. Er is vraag naar, maar wij hebben er weinig ervaring mee. Kortom wij hebben plaats voor aantoonbaar actieve astrofotografen die onze groep willen versterken. Eens per maand hebben we een bijeenkomst. Vooralsnog bepalen we de dag en tijd gezamenlijk. We onderhouden contact via mail en appgroep.

Wil je deelnemen aan een cursus Waarnemen/Astrofotograferen houd dan de website in de gaten. In het najaar (ca. september 2022) staat er een cursus Astrofotografie bij Phoenix op de planning.

Van harte welkom bij ons!