Astrofotografie

Eind 2021 zijn we bij Phoenix met een Astrofotografiegroep gestart.

Naast de bestaande activiteiten bij Phoenix, zoals de publieksavonden, lezingen, cursus en de gezellige clubavond is er nu ook de mogelijkheid om je bij deze enthousiaste groep astrofotografen aan te sluiten. Het is in principe een groep voor volwassenen vanaf ca. 18 jaar.

Als je zelf al iets aan astrofotografie doet, is het misschien leuk om je resultaten te delen en andere gelijkgestemden te ontmoeten waarvan jij kunt leren en met wie je jouw ervaring kunt delen. Kom gerust een keer langs op onze maandelijkse bijeenkomst. Neem dan wel even contact op met het secretariaat secretariaat@sterrenwachtphoenix.nl

Als je nog geen telescoop bezit, maar wel een instelbare digitale camera (bv Canon of Nikon), heb je de mogelijkheid om samen met ons de telescopen van Phoenix te gebruiken.

Ook als je nog niet zo handig bent met stacken en nabewerking kunnen wij je daarbij helpen. Wij hebben plaats voor astrofotografen die bereid zijn hun kennis te delen. Eens per maand hebben we een bijeenkomst op een maandagavond tussen 19.30 en 21.30.  We onderhouden veelvuldig contact via WhatsApp-groep en e-mail. De groep bestaat op dit moment uit ca. 18 deelnemers, ouderen en jongeren, vrouwen en mannen, beginners en gevorderden uit de wijde omtrek van de Achterhoek. Er heerst een goede, vriendschappelijke sfeer. 

Van harte welkom bij onze astrofotografieclub.

Hieronder diverse astrofoto's van Phoenix Astrofotografen.